HomeContact & serviceVeelgestelde vragen

Geld inzamelen voor School, Vereniging & Goed Doel met een Bani Wafelverkoop
Geld inzamelen voor School, Vereniging & Goed Doel met een Bani Wafelverkoop

Levering & Afhaling

Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

Gratis levering in heel België; Overdag, ’s avonds, in weekends of op feestdagen (schoolvakanties gesloten). Bani hanteert een levertermijn van 7 kalenderdagen.

minimaal 25 eenheden voor afhaling (mag een combinatie van producten zijn)

< 125 eenheden: We vragen onze klanten steeds af te halen (bekijk onze FAQ “hoeveel dozen gaan er in mijn wagen?”)

≥ 125 eenheden & < 250 eenheden: Gratis levering indien mogelijk op bestaande leverroutes (gecombineerd met grotere bestellingen). Afhaling is vereist wanneer we niet tijdig in uw buurt komen of we geen ruimte kunnen vrijhouden in de vrachtwagens.

≥ 250 eenheden: Gegarandeerde gratis levering

Kosten rekenen we nooit aan voor leveringen. Dit is noch voor de klant noch voor Bani economisch interessant.

Opgelet: bestellingen kunnen pas vanaf 25 eenheden tenzij het over proefpakketten, nabestellingen of correcties gaat.

Hoeveel kost een levering?

De levering is altijd gratis. Kleinere aantallen, die niet voldoen aan de minimale afnamevereisten voor gegarandeerde levering (250), transporteren we niet tegen betaling. Leveringen vanaf 125 items plannen we in op reeds bestaande leverroutes in indien mogelijk. Als dit niet kan zoeken we samen naar een andere oplossing. Door enkel grote aantallen te transporten zorgen we dat uw winst gegarandeerd blijft.

Het verzenden met Bpost van kleine hoeveelheden kan niet. Voeding mag niet zomaar met de post verzonden worden. Bovendien zou door het volume van de dozen verschillende verzendingen nodig zijn waardoor de kosten oplopen tot enkele 10-tallen euro’s.

Wat is de levertermijn?

Onze standaard levertermijn bedraagt 7 kalenderdagen vanaf het plaatsen van een bestelling.

Producten die op voorraad zijn kunnen sneller voor afhalingen klaargezet worden.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Afhalen kan voor zowel particulier en vereniging zolang er wordt voldaan aan de minimale afname.
Wij zetten uw order klaar op ons afhaalpunt in Elewijt (Zemst). Om onze klanten zo flexibel mogelijk te kunnen bedienen maken we hiervoor gebruik van een residentieel adres. Zo is ook ’s avonds en in het weekend iemand beschikbaar.
Uitzonderlijk kan afhalen ook in ons magazijn gebeuren (vooral voor grotere bestellingen). Op deze locatie kan echter niet altijd iemand zich vrij maken om u verder te helpen.

De exacte details krijgt u van ons toegestuurd via e-mail na het plaatsen van uw order.
Hou ons op de hoogte mocht u uw afspraak niet kunnen halen. Bani heeft geen winkel en niet afgehaalde bestellingen belanden terug in ons magazijn.

Opgelet: afhalingen kunnen vanaf 25 eenheden tenzij in het geval van proefpakketten, nabestellingen of correcties.

Leveren jullie zelf?

Bani voorziet het transport met eigen middelen of uitzonderlijk met een distributiepartner.

Vragen op de dag van levering?

Stuur ons een mailtje of bel ons en we verbinden u door. Onze chauffeur contacteert u sowieso 30min voor aankomst.

Levermoment zelf kiezen (bvb: openingsuren school)?

Bani plant de levering steeds in samenspraak met de klant.
Selecteer bij het plaatsen van uw bestelling uw voorkeur levermoment. Ruime beschikbaarheden helpt ons bij het maken van onze planning. Niet iedereen kan immers net voor het openen van de school bedient worden.
Het verkeer kan ook al eens voor vertraging zorgen, we houden u op de hoogte. Plan voldoende marge voor verdeling.

Het plannen van leveringen ’s avonds en in het weekend is ook mogelijk.

krijg ik bericht rond hoe laat ik de levering kan verwachten?

De avond voor de levering kan u nagaan wanneer uw bestelling zou aankomen. Onze chauffeur belt u standaard 30min voor aankomst op.
Het Belgisch verkeer kan al eens voor vertraging zorgen. We hopen dat we op uw begrip kunnen rekenen. Onze transporteur houdt u op de hoogte.

Toch een vergissing bij de levering (door Bani/klant)?

We proberen vergissingen tot een minimum te herleiden door alles extra goed te controleren. Toch kan er uitzonderlijk eens iets mislopen. Contacteer ons en we proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Heeft Bani een winkel voor particulieren?

Bani is een groothandel met enkel een magazijn. Zo houden we onze kosten laag waardoor we de laagste prijzen kunnen blijven garanderen. Particulieren kunnen echter wel een bestelling plaatsen zolang de minimum afname van 25 dozen wordt gerespecteerd.

Is de bestelbevestiging een confirmatie van het levermoment?

Na de bestelling krijgt u steeds bevestiging per email van de levering door onze dienst planning.
Het laat ons toe alle leveringen efficiënt in te plannen in samenspraak met onze klanten.

Wat doe ik met de paletten na levering?

De paletten die we gebruiken voor het leveren van onze producten zijn wegwerp paletten. U mag deze dus vervolgens zelf gebruiken voor uw eigen doeleinden.
Uitzonderlijk kan vooraf door Bani gevraagd worden ze beschikbaar te houden omwille van tekorten in ons magazijn.

Hoeveel dozen gaan er in mijn wagen?

De grootte van een koffer wordt meestal uitgedrukt in liters (1 dm3 = 1 l). Een doos wafels van 700gr is 5,3 liter (22cmx24cmx10cm). Bekijk ook je kofferinhoud met de achterbank neergeklapt. Dozen van andere producten zijn kleiner.
Een praktisch voorbeeld: de kleine Renault Twingo van één van onze medewerkers kan 120 dozen wafels aan met neergeklapte banken.

Tip! leen de wagen van een vriend/familie als je denkt hier meer in te krijgen. Zo kom je nooit in de problemen.

Wat zijn jullie openingsuren?

Bani heeft geen vaste openingsuren. Onze werking is seizoensgebonden. Om langs te komen in ons magazijn of afhaalpunt maakt u best een duidelijke afspraak (dit kan ook buiten de normale werkuren/werkdagen). Zo is er zeker iemand aanwezig om u verder te helpen.

Leveringen & Afhaling gebeuren standaard niet in schoolvakanties.

Wanneer is Bani jaarlijks gesloten?

Het hele jaar door zijn we bereikbaar via email en onze website.
Bestellingen kunnen dus altijd ingegeven worden.

Tijdens de schoolvakanties zijn leveringen normaal niet mogelijk. Informeer u dus vooraf. We zijn dan telefonisch niet steeds doorlopend beschikbaar. Probeer zeker via email.

Let op! De laatste twee weken voor een schoolvakantie en de eerste week na een schoolvakantie zijn steeds drukker. Plan eventueel buiten deze periode een levering.

Bestellen & Betalen

Hoe bestelling aanpassen?

Correcties aanbrengen kan tot 24u voor de levering door in te loggen op onze webshop en naar “mijn bestellingen” te gaan (of via de link op de orderbevestiging).  Hierna klikt u op “bestelling aanpassen”.

U kan nu eenvoudig de aantallen aanpassen. Controleer alle gegevens en ga door naar afrekenen. U heeft ook de mogelijkheid om de gegevens voor bijvoorbeeld leveradres, notities, … aan te passen. Deze bestelling annuleert automatisch uw oude. De levertermijn van de originele bestelling blijft geldig. U ontvangt een e-mail met deze aantallen (inclusief nieuw ordernummer).
Onze dienst planning zal deze aanpassing ook nog bevestigen.

Meer vragen? Contacteer ons!

Nota: ook wanneer u enkel de aantallen aanpast moet u de gegevens voor de levering (levermoment) opnieuw ingeven. Facturatiegegevens blijven wel behouden.

Is de bestelling al geleverd? Plaats in dit geval een volledig nieuwe bestelling. De oorspronkelijke bestelling aanpassen kan niet meer.

Hoe en wanneer betalen?

Betalen kan vanaf de dag van levering. We sturen uw factuur met betalingsinstructies via e-mail. Hierna heeft u 2 weken om de betaling uit te voeren per overschrijving. Vergeet ook niet de gestructureerde mededeling te vermelden. We kunnen ook een cash betalingen aanvaarden bij levering (vooraf afspreken).

Afhalingen moeten steeds ter plaatse betaald worden met cash of via de Bancontact-app op uw smartphone. Een kaartlezer is niet aanwezig op ons afhaalpunt. Indien nodig kan u ook vooraf per overschrijving betalen. Vergeet in dit geval de betalingsbevestiging niet naar ons door te sturen voor u afhaalt .

Mag ik mijn bestelling annuleren of verplaatsen?

Annuleren: het annuleren van bestellingen kan enkel in samenspraak met Bani. We proberen samen echter steeds een klantvriendelijke oplossing te vinden. Als bedrijf hanteren we hiervoor de wetgeving van kracht in België:

  1. Organisaties met BTW-nummer: Deze organisaties vallen onder het facturatie recht bedrijven (B2B). Annuleren is in principe dus niet mogelijk.
  2. Consumenten: Annuleren kan in principe niet voor alle producten. Sommige voedingswaren hebben immers een beperkte houdbaarheid. Hiervoor is in de wetgeving een uitzondering voorzien. U kan dit nalezen op de volgende officiële website (in de pdf Art. VI.53. 4°):  https://economie.fgov.be/

Verplaatsen: Uw bestelling verplaatsen is mogelijk maar hou er rekening mee dat hierdoor de houdbaarheid van uw producten mogelijk minder lang is. Informeer uzelf dus steeds vooraf.

Hoe lang op voorhand bestellen?

Ten laatste 7 kalenderdagen voor de geplande levering moet er een bestelling geplaatst worden. Correcties aanbrengen kan door in te loggen op de webshop tot 24u voor de levering. Zo kunnen de laatste verkopen toch nog geüpdatet worden.

Na de levering nog bijbestelling?

Wanneer de nabestelling 25 eenheden of meer bedraagt plaats je best een nieuwe bestelling op onze webshop. Zo niet stuur je best een mailtje naar [email protected]

Opgelet: ook voor nabestellingen blijven de levervoorwaarden geldig. In drukke maanden is het meestal niet haalbaar om uitzonderingen toe te laten.

kan ik minder dan 25 dozen bestellen?

Orders onder 25 eenheden kunnen momenteel niet verwerkt worden door Bani. Door geen winkel te hebben en enkel grote volumes te leveren drukken wij onze prijzen. Zo maakt u meer winst.
Voor naleveringen, correcties of een proefpakket gelieve contact op te nemen via email. Zo garanderen wij voor u een efficiënte service.

Moet ik mijn bestelling plaatsen via de webshop?

Om mogelijke fouten te voorkomen in het verwerken van bestellingen vragen we onze klanten steeds om via de webshop een order te plaatsen. Hier kan u al de nodige informatie doorgeven. En zelf aanpassen tot 24u voor de levering.

Moet ik een afhaling ook op voorhand bestellen?

Ook voor een afhaling plaatst u een order op onze webshop. Dit laat ons toe na te gaan of alles voorradig is. Vervolgens spreken we verder met u het afhaalmoment af en zetten we alles klaar.

1 bestelling, meerdere leveradressen?

Om voor één bestelling meerdere leveradressen in te stellen kan u best voor elke locatie een afzonderlijke order plaatsen met een ander leveradres. U heeft immers de mogelijkheid om naast een facturatieadres ook een leveradres in te vullen. Deze leveringen moeten wel dicht bij elkaar zijn of minstens 250 eenheden indien dit niet zo is.

Problemen bij het plaatsen van je bestelling?

Probeer zeker eerst eens een ander toestel en browser. Internet Explorer ondersteunen we niet (wel Microsoft Edge, Google Chrome & Firefox). Op sommige oudere Android smartphones kunnen er mogelijk ook problemen optreden.

Kan je niet meteen een oplossing vinden? Bel ons op en we helpen je stap voor stap een bestelling plaatsen.

Waar kan ik de prijslijst vinden?

Download hier steeds de meest recente prijslijst. De prijzen zijn identiek aan die op de webshop.

Producten

Hoe lang bewaren mijn producten?

Deze info vindt u op de product pagina van onze webshop onder “extra informatie”. Deze datum is indicatief en afhankelijk van de productiedatum en voorraden.
Onze ambachtelijke wafels bevatten geen artificiële smaakstoffen of bewaarmiddelen.

Hoeveel zit er in een doos of zakje?

Deze info vindt u op de product pagina van onze webshop onder “extra informatie”. De meeste van onze dozen worden op gewicht verpakt. Dit wil zeggen dat dit kan variëren. We werken immers met ambachtelijk producten en die zijn niet altijd perfect even groot.

Hoe worden de producten verpakt (kleurcode)?

Deze info vindt u op de product pagina van onze webshop onder “extra informatie”.

Welke allergenen & ingrediënten bevatten jullie producten?

Deze info vindt u op de product pagina van onze webshop onder “extra informatie”. Indien u meer detail wilt kan er ook steeds contact met ons opgenomen worden.

Een klacht over een product van Bani?

Wij nemen de kwaliteit van onze producten ernstig.

Heeft u een product gekocht waar iets mis mee is? Richt u dan aan de persoon of organisatie waarvan u ze gekocht heeft. Zij nemen dan contact met de klantendienst van Bani.
Zo kunnen we snel en efficiënt de problemen behandelen.
Aangekochte producten moeten ter beschikken blijven voor terugname indien een probleem met de kwaliteit bevestigd is.

Mag ik niet verkochte producten retourneren?

Omwille van hygiëne redenen, voedselveiligheid en defecten aan de verpakking kan dit helaas niet.
We doen er bovendien alles aan om onze klanten steeds van verse producten te voorzien.
De wetgeving voorziet daarom een uitsluiting voor retours van levensmiddelen met een beperkte houdbaarheid.

Voor meer info over deze wetgeving: klik hier

Bent u niet zeker hoeveel u kan verkopen? Plan een voorverkoop of bestel een kleinere hoeveelheid.

Heeft u een klacht? Richt uzelf dan tot de organisatie waarvan u afnam zodat zij contact kunnen opnemen met Bani om u verder te helpen.

Zijn onze producten halal?

Onze wafels en gebak zijn gecertifieerd halal.

Bevatten onze producten dierlijke vetten, alcohol of gelatine?

Deze info vindt u op de product pagina van onze webshop onder “extra informatie”. Indien u meer detail wilt kan er ook steeds contact met ons opgenomen worden.

Wat zijn de afmetingen van een pallet wafels en hoeveel dozen staan er op?

Op een standaard Europallet staan er 275 dozen wafels (tot een maximum van 300 dozen).
De afmeting van dit alles is B 80 cm x L 120 cm x H 180 cm. Voorzie een toegankelijke en voldoende grote ruimte om deze palletten te kunnen binnenrollen bij levering.

Verkoop organiseren

Hoe moet ik een verkoop organiseren?

Bekijk onze pagina “hoe werkt het?”. Onze blog bevat ook nog heel wat nuttige info. Voor extra vragen en persoonlijke hulp kan u ons ons via email of telefoon contacteren. We helpen je met plezier verder bij het plannen van je actie.

Kan ik foto’s van Bani producten gebruiken voor mijn verkoop?

Gebruik ons assortiment-pagina als overzicht ter begeleiding van je actie en maximaliseer zo de verkoop. Op deze pagina staat alles prominent afgebeeld zonder prijsinfo. Print af of toon je klanten dit digitaal. Bani-producten zijn heel geliefd en met deze foto’s herkennen je klanten ze meteen.

Opgelet! Onze afbeeldingen zijn enkel vrij te gebruiken voor non-profit organisaties

Moet ik een vergunning hebben voor een wafelverkoop?

Wanneer je slechts occasioneel voedingsmiddelen voor het goede doel (gelegenheidsverkoop) verkoopt, dan moet je niet in het bezit zijn van een toelating van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en hoef je ook geen bijdrage aan het FAVV te betalen. Dit zolang de verkopen maximaal vijf keer per jaar plaatsvinden.

De info die u zoekt kan gevonden worden op de officiële website van de Vlaamse overheid.
Lees meer op de pagina van het agentschap innoveren en ondernemen: link

Extra informatie nodig?Contact

Kan u geen antwoord vinden op uw vraag? Neem contact met ons op. We helpen u met plezier verder.
Openingsuren
Telefonisch & e-mail:
Ma-Za: 08:00 – 19:00

Levering & Afhaling:
Ma-Zo: Maak uw afspraak
Schoolvakanties: Gesloten
Telefoneer
015 43 01 12
Keizer Karellaan 57 1982 Elewijt
GEEN VERBORGEN KOSTEN

Levering, verwerking, tools, … gratis!

STIPTE LEVERING

Ook ’s avonds en in het weekend.

BETAAL PAS ACHTERAF

Eerst zonder zorgen verkopen.

Persoonlijke service

Begeleiding voor en na verkoop.

https://baniwafels.be/wp-content/uploads/Bani-Wafels-Logo-white-small-2.png

OPENINGSUREN

TELEFONISCH & E-MAIL:
MA-ZA: 08:00 – 19:00
[email protected]

.
LEVERINGEN & AFHALINGEN:
MA-ZO: MAAK UW AFSPRAAK
SCHOOLVAKANTIES: GESLOTEN

© 2020  Bani®  BTW/TVA BE0833 635 618 

Privacy (GDPR) | Algemene voorwaarden | Cookies | Betalingsmethodes

logo